Restaurang / Hotell

20151006_110508

Ljudabsorbenter från artisten Meja

Vi förbättrar ljudmiljö på restauranger.
Vet krögare att smaken påverkas av ljudnivån?
Redan vid nivåer på 75dB börjar förmågan att uppleva smaker försämras.
Det är framför allt sötma och sälta som försämras.

Har du provat flygplansmat i lugn miljö? Då kommer du märka hur salt maten är.
Den måste vara så för att du ska känna smaken uppe i luften med
en ljudnivå på mellan 90-100 dB kabin (se referens nedan).

Förbättra ljudmiljön med rätt dämpmaterial, på rätt placering,
använda färre högtalare med bra kvalitet då smakar maten bättre.
Du kan njuta av maten, tala med varandra och få en helhetsupplevelse.
Saknas detta på många restauranger?

Ljudombudsmannen vet hur du får bättre akustiska miljöer.
För att läsa mer om hur mat påverkas av ljud. Läs här

Nyhet
Många frågar efter restauranger med bra ljudmiljö.
Nu finns sidan matro.nu Tipsa matro.nu om du vet om en restaurang eller café som har bra ljudmiljö.
Priset ”Restaurang med bästa ljudmiljö” koras i slutet av 2017.

Resturanger som vill förbättra sin ljudmiljö  kan få hjälp.
Vi har mycket kunskaper och stor erfarenhet för att förbättra ljudmiljön.
Vi börjar med en ljudinventering.

Hotell/Konferensrum20160124_112139
Ett fungerande mötesrum ska ha låg efterklang och anpassat för dialog.
Det ska vara lätt att höra vad som sägs i rummet. En kombination av
effektiv ljudmätning, mattor, absorbenter på väggar, tak och
ljuddämpande möbler skapar bra förutsättningar för ett lyckat möte.
Att det inte hörs något mellan två hotellrum är en självklarhet

Sänks ljudnivån med  -10 dB uppfattar örat en halvering av ljudnivån

Lyssna först här.

Sedan här

Örat uppfattar sänkningen som en halvering av ljudnivån vid 1 kHz